Friday, 10 February 2017

PUZZLES CAPSULE FOR SBI PO 2017


Dear Aspirants,
Bankfreepdfs.in team provides Twenty toughest puzzles for upcoming exams sbi/syndicate/indian po exams. These puzzles based on new pattern and asked in recent exams


ALL THE BEST :)

CLICK HERE TO DOWNLOAD

IBPS PO Interview Experience 2017 (hyderabad) - 1


My interview experience(satish raju)
Date:09-02-17, time:3.30 pm
Interview place:andra bank, koti
Panal no:1, panal consists of 5 members 1F,4M
I entered into room with permission and wished them
They said take your seat

English : Cloze Test 2 for SBI/SYNDICATE/INDIAN BANK PO

The arrests by the Central Bureau of Investigation of former IDBI officials are (1) noting for timing, intent and implications. The agency is investigating these officials, who had been at the helm of the public sector bank’s affairs eight years ago, on charges of facilitating a ₹900-crore loan to the now-defunct Kingfisher Airlines without due (2) . Two days after the arrests, a list that included former IDBI Chairman Yogesh Aggarwal, the Securities Exchange Board of India barred Kingfisher promoter Vijay Mallya and senior officials of group firm United Spirits Ltd. from securities dealings, and (3) from holding directorial positions in listed companies. Mr. Mallya owes banks close to ₹9,000 crore and has been in exile in the U.K. for nearly a year, even as his lenders have (4) recover their dues, with little success. Last week, after a three-year-long trial, the Debt Recovery Tribunal allowed a (5) 17 banks to recover from Mr. Mallya and his companies outstanding dues of ₹6,200-odd crore plus interest related to the airline’s operations. For the Central government, Mr. Mallya’s flight to London has been a source of much embarrassment, with Finance Minister Arun Jaitley terming the bad loans a legacy from the UPA days.

QUANT QUIZ6:SYNICATE/INDIAN/SBI PO

Directions (1-06): The following table shows the number of new employees added to different categories of employees in a Company and also the number of employees from these categories who left the company every year since the foundation of the Company in 1995.

Year
Managers
Technicians
Operators
Accountants
Peons
New
Left
New
Left
New
Left
New
Left
New
Left
1995
760
1200
880
1160
820
1996
280
120
272
120
256
104
200
100
184
96
1997
179
92
240
128
240
120
224
104
152
88
1998
148
88
236
96
208
100
248
96
196
80
1999
160
72
256
100
192
112
272
88
224
120
2000
193
96
288
112
248
144
260
92
200
104

Q1. During the period between 1995 and 2000, the total number of Operators who left the Company is what percent of the total number of Operators who joined the Company?
(a) 19%
(b) 21%
(c) 27%
(d) 29%
(e) 32%

Q2. For which of the following categories the percentage increase in the number of employees working in the Company from 1995 to 2000 was the maximum?
(a) Managers
(b) Technicians
(c) Operators
(d) Accountants
(e) Peons

Q3. What is the difference between the total number of Technicians added to the Company and the total number of Accountants added to the Company during the years 1996 to 2000?
(a) 128
(b) 112
(c) 96
(d) 88
(e) 72

Q4. What was the total number of Peons working in the Company in the year 1999?
(a) 1312
(b) 1192
(c) 1088
(d) 968
(e) 908

Q5. What is the pooled average of the total number of employees of all categories in the year 1997?
(a) 1325
(b) 1285
(c) 1265
(d) 1235
(e) 1195

Q06. If √21025 = 145, then the value of √210.25 + √2.1025 = ?
(a) 0.1595 
(b) 1.595 
(c) 159.5
(d) 15.95 
(e) None of these

Q07. What is the least number to be added to 2000 to make it a perfect square?
(a) 25 
(b) 64 
(c) 36
(d) 49 
(e) None of these

Q08. If the square of a number is subtracted from 4052 and the difference is multiplied by 15, the answer so obtained is 41340. What is the number?
(a) 36 
(b) 1024 
(c) 32
(d) 1296 
(e) None of these

Q9. When the numerator and the denominator of a fraction are increased by 1 and 2 respectively, the fraction becomes 2/3 and when the numerator and the denominator of the same fraction are increased by 2 and 3 respectively, the fraction becomes 5/7. What is the original fraction? 
(a) 5/6 
(b) 3/4 
(c) 3/5
(d) 6/7 
(e) None of these

Q10. Pradeep invested 20% more than Mohit. Mohit invested 10% less than Raghu. If the total sum of their investment is 17880, how much amount did Raghu invest?
(a) 6000 
(b) 8000 
(c) 7000
(d) 5000 
(e) None of these


ANSWERS

1)D 2)A 3)D 4)B 5)E  6)D 7)A 8)A 9)B 10)A

PUZZLES SET7:SYNDICATE/INDIAN/SBI PO

Directions(1-5):Study the following information carefully and answer the given questions.
Ten Sports personalities are sitting in two parallel rows of six seats each. One seat is vacant in each row. Geeta Phogat,Sushil Kumar, Ravichandran Ashwin, Vijender Singh and Sania Mirza are sitting in row-1 facing South. Sachin, M.S.Dhoni, P.V.Sindhu, Deepa Karmakar and Sakshi Malik are facing North. Each likes a different brand of laptops i.e. Lenovo, HP, Dell, Acer, Samsung, Apple, Sony, Asus, Toshiba and HCL.
DeepaKarmakar sits third to the right of P.V.Sindhu and likes Acer. Only two people sit between M.S.Dhoni and the vacant seat. M.S.Dhoni does not like Samsung or Dell laptop. Sania Mirza is not an immediate neighbour of Ravichandran Ashwin. Sushil Kumar likes HCL. The one who likes Dell laptop faces the one who likes Asus. The one who likes Dell sits opposite to the one who sits third right of the person who sits opposite to Deepa Karmakar. Ravichandran Ashwin is not an immediate neighbour of Vijender Singh. Sakshi Malik, who likes neither Samsung nor Apple, does not face the vacant seat. Neither Deepa Karmakar nor P.V.Sindhu sits at any of the extreme ends of the row. Vijender Singh faces P.V.Sindhu. Vacant seats are not opposite to each other. Two seats are there between Ravichandran Ashwin and Sushil Kumar, who sits third right of the one who likes Sony. The one who likes Toshiba laptop faces the one who likes Acer. The persons who like the Lenovo and Asus are adjacent to each other. Vacant seat of row – 1 is not an immediate neighbour of VijenderSingh .M.S.Dhoni sits at one of the extreme ends of the row. P.V.Sindhu does not like Lenovo and Asus. Vacant seat of row-1 does not face Deepa Karmakar who doesn’t sit at any of the extreme ends of the row.