Monday, 16 November 2015

IBPS PO MAINS RESULTS WILL BE DECLARED SOON..............

hai frds finally ibps is updated the po mains link but not activated......
the result wil be soon any time
all the best my dear frds................

cick here view

Wednesday, 4 November 2015

Expected Cut Off In IBPS PO Mains............



All of are Eagerly waiting for Ibps PO Mains results.........
The Results may Be Declared on 13th November
Now iam expecting cutoff for ibps po mains exam
As per reviews and my past and present exams Experiences and cut off analysis
SECTIONAL CUTOFFS
SC/ST//OBC                      GENERAL
Reasoning 5-7                    7-9
Quant 6-8                            10-12
Eng 7-9                                10-12
Comp 9-11                           11-13
GA 10-13                              13-15
OVERAL CUTOFFS
ST 45-55
SC 55-65
OBC/GEN 70-80
All THE BEST.........

Saturday, 17 October 2015

Telangana State Cooperative Bank Office Assistents Selected list out..............

Finally Telangana State Cooperative Bank release the office assistents selected candidates
congrats my drear frds...........
Click here to view the list

Wednesday, 14 October 2015

Current Affairs 14 October 2015


1. The Parliament of Iran has passed a bill that allows the government to implement a historic nuclear deal reached with world powers i.e. P5+1 countries. The accord will protect the Iran’s nuclear program and lifting of international economic sanctions.
2. India has given a grant of five million US Dollars to Palestine as Budgetary assistance. It was given Indian President Pranab Mukherjee to his is Palestinian counterpart Mahmoud Abbas in Ramallah. Indian President visited Palestine as part of his three Western Asian countries Jordan, Palestine and Israel.
3. Union Environment Ministry has approved annual plans of National Mission for Green India (GIM) of four states viz. Kerala, Mizoram, Manipur and Jharkhand. In this regard, National Executive Council (NEC) has approved the Perspective Plans (PP) and Annual Plan of Operations (APOs) of GIM submitted by 4 states.
4. A sweet banana species with orange pulp named as Musa indandamanensis has been discovered in Andamans. It was discovered by team of scientists from the Botanical Survey of India (BSI) from a remote Krishna Nalah tropical rain forest on the Little Andaman islands.
5. China has operationalised the Zam Hydropower Station built on Brahmaputra River which has raised concerns in India over the likelihood of disrupting water supplies of River.
6. Tamil Nadu state government has banned Ketoprofen, a non-steroid anti-inflammatory drug (NSAID) to save critically endangered vulture population in the state. This drug has been banned in the three western districts of state viz in Erode, Coimbatore and Nilgiris where the vulture population is in danger.
7. The family members of Netaji Subhas Chandra Bose met PM Modi at his residence in New Delhi on Wednesday. They have even asked for declassification of all the files related to Netaji whose mysterious disappearance 70 years ago continues to be a talking point. The Prime Minister, in his monthly ‘Mann Ki Baat’ radio programme on September 20, had said he would be receiving over 50 members of Netaji’s family members at his residence in October.

8. Tamil Nadu Chief Minister Jayalalithaa on Tuesday presented the Avvaiyar award to Shanthi Ranganathan, Honorary Secretary, T.T. Ranganathan Clinical Research Foundation, also known as TTK Hospital. The award, carrying a cash prize of Rs. 1 lakh, an eight-gram gold medal and a citation, was instituted by the Chief Minister in 2012 to recognise the services of women in different fields of activity during the International Women’s Day. 

IBPS PO/MT 2015 Expected Main Exam Pattern, Syllabus, And Expected Number of Questions............



IBPS PO/MT main examination will be conducted for 200 marks within a duration of 2 hours and 200 questions will be asked from four sections namely Reasoning, Quantitative aptitude, English Language and General Awareness.
The expected pattern of questions from each section is given below for you.
  • Reasoning Ability For 50 Marks: The number of questions from each topic is given below. (Expected)
  1. Logical Reasoning : 11 questions
  2. Seating Arrangement : 10 questions
  3. Syllogism:  7 questions
  4. Inequality : 5 questions
  5. Puzzle : 5 questions
  6. Data Sufficiency : 5 questions
  7. Input Output : 7 questions
  • Quantitative Aptitude: (50 Marks)
  1. Number Series : 5 questions
  2. Data Interpretation (2) : 20 (10 Each) questions
  3. Data Sufficiency : 5 questions
  4. Inequality:  5 questions
  5. Case Study : 5 questions
  6. Miscellaneous :10 questions
English Language: 40 questions
  1. Comprehension (2) : 20 questions
  2. Rearrangement : (7 Sentence) 5 questions
  3. Cloze Test:  10 questions
  4. Error Spotting:  5 questions
Computer Awareness: 20 Marks
  1. Hardware : 2 questions
  2. Operating System: 3 questions
  3. DBMS :2 questions
  4. Networking : 2 questions
  5. Ms Office: 4 questions 
  6. Microsoft Window: 2 questions
  7. Virus : 1 questions
  8. Internet : 4 questions
  • General Awareness With Special Reference To Banking: 40 Marks
  1. Awards And Winners:  1 question
  2.  Obituaries: 1 question
  3. Appointment/Resignation: 2 question
  4.   Summit / Meeting: 1 question
  5.  Ranking in Index’s 1 question
  6.  Books & Authors : 1 question
  7.  Places:  1 question
  8. Important Days & Dates : 1 question
  9. Mou’s and Agreements: 1 question
  10. Cabinet Ministry: 1 question
  11. Schemes : 2 questions
  12. Sports : 1 question
  13. Organizations & Headquarter 2 questions
  14. Country & Capital : 1 question
  15. Country & Currency : 1 question
  16. RBI/Monetary Policy/ Policy Rates/Inflation/ GDP/ Growth Rate /Banking History : 4 questions
  17. Full Form : 1 questions
  18. Indian economy or world economy : 3 questions
  19. Money Market- Negotiable Instruments/ Treasury Bills/ Commercial Paper/ Certificate of Deposit/ NPA/ NEFT-RTGS/ Open Market Operations etc. 8 questions
  20. Capital Market- SEBI/IPO/Derivatives etc./ Mutual Funds/credit rating agencies etc: 5 questions

Tuesday, 13 October 2015

Current Affairs 13 October 2015

National
  • Worst dengue outbreaks in 20 years hits Delhi, 10,250 cases reported
  • SC applies pollution cess of rs700 and 1300 on trucks entering Delhi
  • Himani savarkar, Hindutva leader passes away
  • Noted Kashmiri writer Ghulam Nabi Khayal returns Sahitya Akademi awards
  • Rashtiya Swasth Bima Yojna being reconstructed increasing health cover from 30,000 to 1 lakh, includes 10 crore BPL people
International
  • Scottish economist Angus Deaton wins Nobel economics prize
  • Iran’s Parliament gives Preliminary approval for Nuclear Deal
  • Belarus President, Alexander Lukashenko wins 5th term
  • Australian parliament resumes with Prime Minister Malcolm Turnbull’s new cabinet set
  • Egypt court releases 2 sons of Hosani mubarak
  • Politics
    • J&K High Court rules Article 370, granting special status to State, assumes permanent place in Constitution
    • Government notifies general conditions for grant of license for cultivation of opium poppy
    • Noted Kashmiri writer Ghulam Nabi Khayal returns Sahitya Akademi award
    • 57% voting in 1st phase of bihar polls done
    • Khurshid Mehmmod Kasuri’s book launched in Mumbai despite Shiv Sena’s protest
    Business
    • Shareholding of developing nations in World Bank, IMF should be raised says Finance Minister
    • Government extends deadline for central government employees to file details of assets & liabilities
    • Udai kumar appointed as interim MD an CEO of MSEI
    • Vodafone to launch 4G service in Mumbai by the end of this year
    • Dell acquires data storage company MC for $ 67 billion
    Defense
    • Indian, Chinese armies starts 10-day joint anti-terrorism exercise
    • Bi-Annual Air Force Commanders Conference begins on 13 October
    • 3rd India-Sri Lanka joint training exercise Mitra Shakti-2015 completes
    • Indian Navy organizes awareness event in Chennai
    • Nuclear capable cruise missile, Nirbhay to be test fired on 15 October
    Sports
    • Great Britain beat India by 4-3 in Sultan of Johor Cup Junior Men’s Hockey tournament
    • Germany, Poland, Albania, Romania qualify for 2016 European Championships
    • India loses first ODI against South Africa by five runs in Kanpur
    • Football legend Pele arrives in Kolkata
    • Ajay Jayaram wins Dutch Open Badminton title
    • Punjab National Bank’s hockey team wins Beighton Cup

Andhra Pragathi Grameena Bank 3rd Phase Interview Schedule out............




All The Best
click here

Monday, 12 October 2015

Failure is not permanent..................


J.K. Rowling, the author of the Harry Potter novels was waitressing and on public assistance when she was writing the first installment of what would become one of the best selling series in history. The book was rejected by a dozen publishers. The only reason it got published at all was because the CEO's eight year old daughter begged him to publish it.

“Failure meant a stripping away of the inessential.” - J.K. Rowling

IBPS CWE-RRB-IV RESULTS OUT..............

Saturday, 10 October 2015

101 Shortcuts for Speed Maths............

Current Affairs, News & Facts of 10 Oct 2015


1. Who resigned as the Prime Minister of Nepal on 10 October 2015?
a) Sushil Koirala
b) Baburam Bhattarai
c) Madhav Kumar Nepal
d) Prachanda
2. Which of the following states on 9 October 2015 decided to establish India’s first Dolphin Community Reserve?
a) Uttar Pradesh
b) Bihar
c) Assam
d) West Bengal
3. Name the Carnatic flautist who died on 9 October 2015 in Chennai?
a) Natesan Ramani
b) U Srinivas
c) MS Gopalakrishnan
d) N Rajam
4. Baba Ramdev's Patanjali Ayurved on 9 October 2015 tied-up with which group to sell its products on their retail stores?
a) Reliance Group
b) Future Group
c) MORE Group
d) 24/7 Stores
5. Who was appointed to the Board of Securities and Exchange Board of India on 9 October 2015?
a) Tapan Ray
b) Anjuly Chib Duggal
c) Prabhjot Singh
d) Prakash Gadia?
6. Name the music composer who died on 9 October 2015 and was known for famous songs like Geet Gaata Chal, Ram Teri Ganga Maili and Chor Machaye Shor?
a) Aadesh Shrivastava
b) Ravindra Jain
c) MS Viswanathan
d) U Shrinivas
7. Identify the multilateral agency that launched Operation Sophia (Phase-II) to combat Mediterranean Migration Crisis on 7 October 2015
a) NATO
b) UN Peacekeeping
c) EU Naval Force
d) African Union
8. Which of the following states on 9 October 2015 launched e-Pragati project to facilitate e-governance?
a) Kerala
b) Telangana
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh
9. Identify the eminent scientist who was appointed as the chairman of Atomic Energy Commission on 10 October 2015
a) Sekhar Basu
b) Anil Kakodkar
c) R K Sinha
d) Srikumar Banerjee
10. ICICI Bank on 8 October 2015 launched which service to enable customers to make electronic payments from their smartphones at traditional stores and e-commerce sites?
a) mVisa based Mobile Payment Service
b) Star mPay Service
c) PayZippy Payment Service
d) PayZapp mPayment Service
11. Which state launched the Operation Valsalya project to track missing children on 9 October 2015?
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Kerala
d) Tamil Nadu
12. Identify the Indian-origin poet who was appointed as BBC Radio 4’s first resident poet on 9 October 2015
a) Vijay Seshadri
b) Siddhartha Mukherjee
c) Geeta Anand
d) Daljit Nagra
13. With which of the following South American nations, India signed a protocol to Protocol to set up a Joint Economic and Trade Committee (JETCO) on 9 October 2015
a) Brazil
b) Ecuador
c) Argentina
d) Peru
14. Identify the literary personality who resigned from the general council of Sahitya Academy on 9 October 2015
a) Nayantara Sahgal
b) Shashi deshpande
c) Ashok Vajpeyi
d) Sarah Joseph
15. Who was resigned as the CEO of National Skill Development Corporation on 9 October 2015?
a) Atul Bhatnagar
b) Chandrajit Banerjee
c)  Dilip Chenoy
d) Subramaniam Ramadorai
Answers
1-(a)     6-(b)    11-(c)
2-(d)     7-(c)    12-(d)
3-(a)     8-(d)    13-(b)
4-(b)     9-(a)    14-(b)
5-(a)     10-(a)    15-(c)

Common Errors In English E book ...............

Previous years Exam Quadratic Equations Q&A

Hai frds Iam revathi S  iam sharing a some Previous years Exam Quadratic Equations Q&A
These will be usefull for upcoming ibps po and clerical exams

CLICK HERE

Tricks On INEQUALITIES...................

Hai frds Iam revathi S  iam sharing a some importent tricks for INEQUALITIES
These will be usefull for upcoming ibps po and clerical exams
cick here to download

Telangana State CO Operative Apex Bank Limited Manager Scale I selected candidates List Out..................


Friday, 9 October 2015

Current Affairs Questions & Answers - Oct 09, 2015

 
1)   Which Oscar winning composer has been named the cultural ambassador of Seychelles on October 8th 2015 for contribution in enhancing the art and cultural development of the country?

a. James Horner
b. Alex North
c. Alfred Newman
d. A. R. Rahman
ANSWER: A. R. Rahman
 
2)   Nobel Prize 2015 for Literature went to which famous author?

a. Patrick Modiano
b. Svetlana Alexeivich
c. Orhan Pamuk
d. None of the above
ANSWER: Svetlana Alexeivich
3)   Earth’s inner core was formed _______ billion years ago, according to research released on October 8 2015.

a. 1 billion
b. 1.5 billion
c. 1-1.5 bilion
d. 1.6 billion
ANSWER: 1-1.5 bilion
4)   IAF on 8th October 2015 celebrated which anniversary at Hindan Air Base in Ghaziabad?

a. 81st
b. 82nd
c. 85th
d. 83rd
ANSWER: 83rd
5)   For the ______ time in 2015, surface ozone pollution in Delhi has crossed the permissible limit.

a. First
b. Second
c. Third
d. Fourth
ANSWER: Second
6)   Gannet Co. has reached an agreement to acquire which newspaper company on October 8th 2015?

a. Journal Media Group
b. NYT
c. Bennet and Coleman
d. None of the above
ANSWER: Journal Media Group
7)   Which group has entered into partnership with Abraaj Group, leading investor in global growth markets for constructing large scale renewable energy platform through development of utility scale solar power plants in the nation?

a. Mahindras
b. TATA Group
c. Aditya Birla Group
d. None of the above
ANSWER: Aditya Birla Group

The Karimnagar COoperative Bank Asst Managaer and Clerk notification out...............

Gud News for telangana People
The Karimnagar COoperative Bank relased a notification for Asst Manager and clerks

click here to download
click here to clerk notification download

Wednesday, 7 October 2015

EXPECTED CUTOFF FOR IBPS PO PRELIMS 2015


As per the trends as per difficulty level and the expectations set from SBI PO Prelims, IBPS PO Prelims Expected Cutoff for different categories stand as below:
General – 38 to 42 marks
OBC – 35 to 38 marks
SC/ST – 30 to 32 marks
As per the sources, there will be sectional cutoff for IBPS PO Prelims. Not only overall cutoff will help you clear the IBPS PO Prelims examination. However, since the notification talks about balanced performance in all the three sections, we suggest to ensure that you have 5-6 marks in English and 6-8 marks in Quantitative Aptitude and Reasoning to be assured that you clear the sectional cutoff.

NABARD - Recruitment for Development Assistants 2015

APGVB 2nd Phase Interview Scheduled out.................

The Interviews are Scheduled held on 19 October to 30 October 2015
complete Details are below
All The Best.........
Clik Here to Download

Saturday, 3 October 2015

SSC CGL Tier 1 2015 Marks, Category And National Wise Rank

TODAY IBPS PRELIMS MATHS QUESTIONS....................

Hai frds  almost all fear about quant aptitude so iam providing some questions of today exam
so practise it and enjoy solve all the problems
all the best




1)A person sold 1/3rd of articles at 20% loss..n finally he got 10% profit..then at what profit % remaining artices were sold???

2) 24 men do a work in 16 days . 20 women do a work in 18 days . what is the ratio of one day work done by 32 men and 36 women ?
3) 4 green ball 5 pink ball and 6 yellow ball chose one ball it may be either green or pink

4)Ram goes A to B @ 4kmph and reach 20 minutes late , and @ 6 kmph reach 30 minutes Late . Find distance between A and B ?

5) A man bought some mangoes for 2100rs.In which he sold 2/7 mangoes for 5% loss.how much % decrease on the remaining mangoes he may get 10%loss on over all?

6)Present Age of ajay is is equal to bob's 8 yrs back age.after 4yr from now ajay and Bob age ratio 4:5
7)7 pink 3 red 8 orange .probability to get one pink and one orange?
8)A started business ... After 4 months b and c joined ..their capital in ratios 8:6:4
.the difference of profit at end of yr of a and c is 800. Wat is total profit???
9)Share of a is 40 more than 1/2 of total profit. And b share is 3/8 of total profit and 140 more ...c share 400. Wat is total profit of a+ b+ c??

series answer:
1.      +17, -34, +51, -68
2. *2+1, *2+1,.....
3. 300 300 294 270 210. 1cube - 1 ,2cube -2 3cube-3 etc....
4. *0.5, *1.5, *2.5....
5. 3*2=6+2=8 , 8*2=16+2=18
18*2=36+2=38. 38*2=76+2=78.......
2 data interpretation
5 quadratic equation easy
 




SHARE UR REVIEW WITH US....................


Friday, 2 October 2015

ALL THE BEST......................


Speak 5 lines to YOURSELF Tomorrow Morning
1. I am the Best.
2. I can do it.
3. God is always with me.
4. I am a winner.
5. Today is my day.

Eleventh Hour Tips & Strategies To Crack IBPS PO V Prelim Exam 2015



As the exam is just around the corner, it’s time to plan and well strategies your preparation to ensure success in the IBPS PO V Prelim exam. If you look at the exam pattern, the total number of questions in this exam is 100 and you will get only 60 minutes (one hour) to solve all the questions. The difficulty level of the prelim exam will be of moderate level.


Remember, you have to qualify all the three sections individually and score well in the exam, to get a call for the next phase i.e. IBPS PO Mains (Tier II) exam. Smart strategy gets you good scores.  But knowing what questions to attempt first can make a whole lot of difference



As banking exams are all about accuracy, speed, and knowing the questions you should do first, you can never skip any one of the above aspects if you are looking to score well. But the catch is that your speed and accuracy in the exam depends a lot on questions you attempt first.


Negative Marking
Negative marking system exists in the scoring pattern of this exam, which is why you must ensure that you answer the questions attempted correctly. A few wrong answers could ruin your chances of making through this exam successfully. Put in your time and effort into questions that you are hundred percent confident about, and which can be solved without wasting too much time.
Here, Bankfreepdfs.blogspot.in brings you a list of Tips & Strategies to successfully qualify the IBPS PO V Prelims Exam 2015. 
Tips & Strategy for each section– The best approach is to do a section wise planning, focus on your strengths and weakness and work on them accordingly. Which section should I attempt first in IBPS Prelim Exam and why?
Go for the section first you’re most confident with. If you are good in solving questions of the English Language section, then attempt that section first, or if you are good in Reasoning or Quant start your exam with those sections. This will give you a lot of confidence. Once, your confidence is boosted, go for the subject you find the toughest.
Considering this theory, we have brought you a detailed section – wise study of questions you must attempt first to score well in the IBPS PO V Prelim Exam 2015. So here we go –
 1. English Language: Undoubtedly, candidates can start with questions they have good command over. But still there are a few ideal points, which will help them in deciding the order of questions to be answered. It is always a good idea to attempt the English section in the following order:
(i) Fill in the Blanks
(ii) Cloze test
(iii) Spotting the Error
(iv) Sentence Improvement
(iv) Para-jumbles
(v) Reading Comprehension
2. Reasoning: Start with those questions which are not lengthy and which appear easy to you. It is always a good idea to attempt the Reasoning section in the following order:
(i) Syllogism
(ii) Inequality
(iii) Miscellaneous questions
(iv) Input/ Output
(v) Seating Arrangement/ Puzzle – Do not start reasoning section with these types of questions, if you get stuck on these questions, you will lose valuable time.
3. Quantitative Aptitude: Quant is the most scoring section. Do not start quant section with those questions which are lengthy or involve too many calculations. It is always a good idea to attempt the Quant section in the following order:
(i) Simplification
(ii) Quadratic Equation
(iii) Data Interpretation– Questions on Data Interpretation are usually scoring, short and not very time consuming, and thereby should be the first ones to be solved.
(iv) Number series – Please do not stick on trying to solve number series questions. Skip the questions, if you are unable to find the series.
(v) Miscellaneous questions – Average, Profit & Loss, Time & Work, etc.
Note: You must not attempt questions serial wise. Attempt those questions which appear easy to you.
How much time to allocate in each section? 
A total of one hour is allotted for all the 3 sections in this examination. To qualify each section to score overall good marks, time Management is very important. To master your timing skills make a target time and achieve it. So, here we bring to you a time allocation strategy across each section in the exam –
Time Management for each section 
ENGLISH 15 MINSREASONING 22 MINS
QUANT 23 MINS


Important Tips for IBPS PO V Prelim Exam – 
1. Short Cut to achieve success in IBPS PO V Prelim exam is to find and attempt easy questions first.
2. You will be in a safe zone if you can fetch 10 to 15 marks in each section plus an overall 45-50 marks to get into Phase II.
3. Each question needs a certain time to be solved, the question to time ratio in the IBPS PO V Prelim Exam is less than 1. Thus, skip all the time consuming questions and do them later when you are sure that you have attempted as many easy and scoring questions as you could have.
4. Time Management is very important for the Prelims. To master your timing skills make a target time and achieve it.
5. During the last one week, you should focus only on the practice sessions.  Practice the 1 hour IBPS PO V Prelim Mock Test, which will help you to improve speed and accuracy.
All The Best & Good Luck for Exam!!
SHYAM


Thursday, 1 October 2015

SEATING ARRANGEMENT TRICKS

RBI Grade B officers Notification out...........


GUD NEWS.....16 lakhs vacancies in banks


Expected ibps po prelims pattern


IBPS PO 2015 Prelim Exam – Topic Wise Expected Questions
Posted in IBPS PO V By GradeStack On September 22, 2015

The most awaited exams for banking aspirants is IBPS PO 2015 Prelims Exam, which is scheduled to be held in October 2015. As we all know day-by-day level of competition for banking job is increasing so extremely focused approach & best working strategy can make you a winner in this exam.

IBPS_Topic_Expected_Questions

As per the Exam Pattern followed by SBI in SBI PO 2015 Prelims Exam, in this post we are providing you a Topic wise Expected Questions of each section (English, Reasoning and Quant) which will enable you to have an idea about the exam and hence, will help you ascertain your performance in the exam.
Topic Wise Expected Questions of each section


English Language  (Expected Level – Easy to Moderate)

(i) Reading Comprehension –10 Questions – Level – Moderate 

Note: In SBI PO 2015 Prelims exam the reading comprehension passage was lengthy and of moderate to difficult level. The passage was based on Economics news.

(ii) Cloze Test – 5 Questions  (Easy)

(iii) Para-jumbles – 5 Questions  (Easy)

(iv) Spotting Error – 5 Questions  (Easy to Moderate)

(v) Fill in the blanks /Sentence Improvement – 5 Questions (Easy)


Reasoning Ability  (Expected Level – Moderate)

(i) One Seating Arrangement (Circular/Square – Inward & Outward) – 5 Questions (Moderate to Difficult)

Note: In SBI PO 2015 Prelims exam – Seating Arrangement question was bit tricky and of moderate to difficult level

(ii) Linear Arrangement (6 people seating in two rows facing North & South) – 5 Questions (Easy to Moderate)

(iii) Puzzle (Floor) – 5 Questions (Moderate)

(iv) Syllogism – Easy – 5 Questions (Easy)

(v) Coding Decoding – 5 Questions  (Easy)

(vi) Inequality – 5 Questions – (Easy)

(vii) Miscellaneous Questions – 5 Questions  (Moderate)

Miscellaneous Questions includes – Logical Reasoning, Blood Relations, Ranking, Direction Test, etc.

Note: In SBI PO 2015 Prelims question on Miscellaneous topics was tricky and indirect and of moderate level.


Quantitative Aptitude (Expected Level – Moderate)

(i) 2 Data Interpretation – 10 Questions  (Easy to Moderate)

Note: In SBI PO 2015 Prelims Exam – One D.I. was easy and other D.I. of moderate level which involved lot of calculation.

(ii) Quadratic Equation – 5 Questions (Easy)

(iii) Number Series – 5 Questions  (Easy)

(iv) Simplification /Approximation – 5 – 6 Questions  (Easy)

(v) Miscellaneous questions – 14 – 15 Questions (Moderate)

Note: In SBI PO 2015 Prelims Exam – The level of the miscellaneous questions was of moderate level. The questions were tricky and calculative.

Miscellaneous questions includes – Profit Loss, Average, Simple & Compound Interest, Age, Ratio & Proportion, Time and Speed